Mákos piskóta
			
			
			
				
					
				
			
			
			
				
					
				
			
			Íme, egy különleges, de annál finomabb piskótakészítési mód és egyben ízváltozat, mely egész biztosan, mindenkit rabul ejt.
			
				
					
				
			
			
			Mákos piskóta szeletek
			
	
HIRDETÉS
			Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):
			3,5 pohár liszt
			1,75 pohár kristálycukor
			3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)
			1 tasak sütőpor
			2 pohár darálatlan mák
			2,5 pohár tej
			3 tojás
			10 dkg vaj
			10 dkg mazsola
			1 citrom (héja)
			Porcukor
			1 csipet só
			
				
					
				
			
			
				
					
				
			
			Elkészítése:
			Elsőként egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat és a mákot. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt, ízesítésként öntsük bele a mazsolát, majd reszeljük rá egy citrom héját és ezeket is elegyítsük el.
			
	
HIRDETÉS
			Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta. Ha kész, vágjuk szeletekre a sütit és porcukorral kínáljuk.
			
				
					
				
			
			
			Mákos piskóta frissen, még a tepsiben
			Jó étvágyat kívánunk!
			2013. március