Mákos piskóta
Íme, egy különleges, de annál finomabb piskótakészítési mód és egyben ízváltozat, mely egész biztosan, mindenkit rabul ejt.
Mákos piskóta szeletek
HIRDETÉS
Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):
3,5 pohár liszt
1,75 pohár kristálycukor
3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)
1 tasak sütőpor
2 pohár darálatlan mák
2,5 pohár tej
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg mazsola
1 citrom (héja)
Porcukor
1 csipet só
Elkészítése:
Elsőként egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat és a mákot. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt, ízesítésként öntsük bele a mazsolát, majd reszeljük rá egy citrom héját és ezeket is elegyítsük el.
HIRDETÉS
Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta. Ha kész, vágjuk szeletekre a sütit és porcukorral kínáljuk.
Mákos piskóta frissen, még a tepsiben
Jó étvágyat kívánunk!
2013. március